INFORMATIE
 • CONTACT

  Bouwplaten Uitgeverij Scaldis
  Wim van der Meer
  Michiel de Ruytersingel 19
  4535 AW Terneuzen
  Nederland
  Tel 0031 (0) 115648790
  email:scaldisbouwpl@zeelandnet.nl

 • PAYMENT

  IBAN:NL73INGB0009111177
  BIC: INGBNL2A
  inschrijving K v K 22050502
  BTW nr. NL 0673.76.046 B 01
  Scaldis Cardboard Modelclub
  na betaling ontvangt U de
  bestelling binnen 10 dagen
  ING BANK 9111177 ten name van

 • BELANGRIJK

  Bent u op zoek naar een bepaald model, kijk even in de prijslijsten of stuur een email.


Wim van der Meer, de man achter Bouwplaten Uitgeverij Scaldis was al jong bezig met het bouwen van Veritas bouwplaten. Toen hij van 1967 tot 1968 als marinier aan boord van de Karel Doorman geplaatst werd , kreeg het bouwen van het model van de Karel Doorman een extra dimensie.

Tijdens een reunie kwam het idee op om een heruitgave van de Karel Doorman te laten drukken. Samen met Koen Berfelo - de zoon van de ontwerper van Veritas bouwplaten- werd de herdruk in 1994 op het marine-vliegkamp Valkenburg gepresenteerd.
Hierna volgden nog enkele Veritas bouwplaten: de Ruyter C 801 ,B jagers en Tjiwangi enz.
Door de vraag naar meer gedetaillerde modellen werd samenwerking met de Poolse uitgeverij JSC gezocht. Na de kruiser de Ruyter,welke bekend werd uit de slag in de Javazee volgde de Fokker :Duif , een opdracht van het Aviodrome. Schepen met de naam zoals Oranje,Johan van Oldenbarnevelt Sibajak ,Axeldijk , Elbe ,Hudson werden uit de vergetelheid gehaald en kwamen als schaalmodel in karton op de markt. Opdrachten , zoals de sscs Susanne en de loodstender Discovery deden andere reders besluiten om modellen van hun schip te laten maken,zoals Damennavalshipyard en de TESO .
Ook de reeks gebouwen kon op opdrachtgevers rekenen , zoals bv Buitenplaats Sparrendaal ,stadhuis en Agora theater in Lelystad en diverse kerken.

Fokker " Duif "
De bouwplaat van vroeger heeft zich inmiddels ontwikkeld tot wat wel mag worden aangetoond als kartonnen schaalmodel , het dunne karton maakt door de nieuwe computer - druktechnieken een verbluffende detaillering mogelijk.

voor de liefhebber is er nog het
BOUWPLATENBULLETIN
voor info
J v d Bor
Anna van Gelrestraat 29
3882 CK Putten
tel: 034-1354210
email : j.vanderbor@chello.nlBen Wind fotografie
www.benwind.com
een blik in het kantoor
annex tentoonstellingsruimte
van de uitgever